Add le a rendelésed telefonon! +3616333954

Blog

iPhone keresése funkció kikapcsolása

Mobilbarlang
Mobilbarlang
2023.06.15 08:00
iPhone keresése funkció kikapcsolása

Az iPhone keresés funkciója nagyszerű módja annak, hogy megtaláld a készülékedet, ha elvesztetted vagy akkor is hasznos lesz, ha véletlenül ellopták, mivel nemcsak a lokációt fogja mutatni, ahol a készülék éppen megtalálható, hanem lehetővé teszi annak távolról történő zárolását is. Ha az iPhone keresése funkció aktiválva van, megtekintheted az eszközöd helyét a térképen, a helyzetedet akár másokkal is megoszthatod, vagy akár hangot is lejátszhatsz az elveszett iPhone-on, így könnyebben meg is találhatod.

Az „iPhone keresése” funkció használatához mindössze annyit kell tenned, hogy aktiválod ezt a szolgáltatást, és számítógépet vagy egy másik eszközt használsz az elveszett iPhone megtalálásához, visszaállításához vagy zárolásához. 

Eladás előtt

Ha eladod vagy elajándékozod a telefonod, nagyon fontos, hogy előtte kapcsold ki az iPhone keresése funkciót, ugyanis a következő felhasználó számára nagyon kellemetlen, ha az előző tulajdonos „iPhone keresése” funkciója még mindig aktív.

Íme 2 egyszerű módszer az iPhone keresése funkció kikapcsolására.

Az iPhone keresése funkció kikapcsolása a telefon beállításaiban

  1. Nyisd meg az iPhone beállításait , és kattints a felhasználó nevére vagy a felhasználói profilra

  2. Keresd meg a „ Lokátor ” elemet, és válaszd a „ iPhone keresése ” lehetőséget

  3. Ha az iPhone keresése funkció aktiválva van, az oldal tetején lévő csúszkának  zöldnek kell lennie. A kikapcsoláshoz az „ iPhone keresése ” felirat mellett húzd el balra a csúszkát

  4. Add meg az Apple ID-t (e-mail cím) és a jelszót

  5. Erősítsd meg, hogy ki szeretnéd kapcsolni az iPhone keresése funkciót

  6. Készen is vagy!

Az iPhone keresése funkció kikapcsolása az iCloud segítségével

Az iPhone keresése funkciót akkor is kikapcsolhatod, ha nem férsz hozzá az eszközhöz. Vagyis ha ezt elmulasztottad megtenni mielőtt eladtad a telefont és úgy szeretnéd megtenni, hogy már nincs nálad a készülék, akkor még mindig megteheted ezt. Ez a módszer elérhető webböngészőn keresztül, de akár egy másik Apple eszközről is.

  1. Először nyisd meg az icloud.com webhelyet webböngészővel, és jelentkezz be az Apple ID-val és jelszóval

  2. Keresd meg az „ iPhone keresése ” lehetőséget, és válaszd az „ Összes eszköz ” lehetőséget az összes Apple-eszköz listájának megtekintéséhez, ahol a listában látni fogod a szóban forgó készüléket is
  3. Ha az iPhone be van kapcsolva:
    • Válaszd ki az eltávolítani kívánt iPhone-t, és nyomd meg az „ iPhone törlése ” lehetőséget
    • Ne feledd, ez mindent töröl az iPhone-ról, ezért győződj meg arról, hogy biztosan ezt szeretnéd tenni. Javasoljuk, hogy a telefon alaphelyzetbe állításakor mindig készíts biztonsági mentést az aktuális állapotról
    • Erősítsd meg, hogy törölni kívánod a kiválasztott eszközt. Lehet, hogy meg kell adnod az Apple ID-t és jelszót ismét
    • Az iPhone törlése után nyomd meg az „ Eltávolítás a fiókból ” lehetőséget

  4. Ha az iPhone ki van kapcsolva:
    • Válaszd ki az eltávolítani kívánt iPhone-t, és nyomd meg az „ Eltávolítás a fiókból ” gombot

  5. Készen is vagy!

Összegzés: az iPhone keresés kikapcsolása

Javasoljuk az iPhone keresése funkció használatát arra az esetre, ha iPhone-od vagy más Apple-eszközöd elveszne. Ha azonban az eszközök eladására kerül a sor, minden esetben szükséges a funkció kikapcsolása a saját és a vevő kényelmének érdekében!

Amikor felújított iPhone-t vásárolsz a Mobilbarlangtól biztos lehetsz benne, hogy az előző tulajdonos iPhone keresés funkciója ki van kapcsolva.